Ілюстрація REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, ця подія викликала хвилю осуду користувачів соцмереж.

Відео дня

Читайте такожЗМІ показали таємні статки заступника голови СБУ Демчини

За інформацією місцевого громадського активіста Олексія Француза, вертоліт забрав командувача Військово-повітряних сил ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова, який брав участь в урочистостях з нагоди 85-ї річниці створення Державного науково-випробувального центру ЗСУ, що пройшли в обласному музично-драматичному театрі. 

Активіст у дописі зазначив, що витрати пального для Мі-8 - 0,72 т/година. "Я так розумію, що на фронті наші армійці 100% забезпечені усім необхідним, якщо керівництво дозволяє собі пересуватися таким видом "службового транспорту", - написав Француз. Крім того, він послався на інформацію прес-служби командування ВПС ЗСУ, де заявили про випробувальний політ військового вертольота. 

У регіональному медіа-центрі ЗСУ чернігівським журналістам повідомили, що вертоліт здійснював плановий політ. Зранку головнокомандувач ВПС приземлився на аеродромі у Півцях (колишній військовий аеродром поблизу Чернігова), адже вивчаються перспективи відновлення діяльності цього аеродрому. Потім командувач брав участь в урочистостях. Для приземлення вертольота на центральній площі міста були вжиті необхідні заходи безпеки, зокрема, рух транспорту Красною площею тимчасово припинено.

"За своїм рангом у командувача гелікоптер МІ-8 – це службовий транспорт", - прокоментували у медіа-центрі.