Максиму Шаповалу присвоєно звання генерал-майора / з відкритих джерел

Президент України Петро Порошенко вирішив нагородити загиблих внаслідок підривів автомобілів офіцерів СБУ та ГУР Міноборони, зокрема полковника СБУ Юрія Возного – орденом «За мужність» третього ступеня, полковнику ГУР Міноборони Максима Шаповала присвоєно звання генерал-майора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час урочистого заходу з нагоди 25-річчя Асоціації міст України сьогодні в Києві.

«Щойно ми попрощалися зі справжніми українськими героями, які віддали життя у боротьбі проти російського агресора, за незалежність України, з нашу волю, за нашу свободу її громадян – з Максимом Михайловичем Шаповалом і Юрієм Віталійовичем Возним», - зазначив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожВбивство Шаповала змушує Україну консолідуватися - Порошенко

«Я прийняв рішення нагородити наших воїнів – на жаль, посмертно. Полковнику Шаповалу присвоєно звання генерал-майора, полковника Возного – нагороджено орденом «За мужність» третього ступеня», - заявив він.

«Нагороджено також офіцерів, поранених на Донбасі: старшого лейтенанта Дмитра Сергійовича Піддячного і лейтенанта Андрія Андрійовича Михайленка (медаллю «За військову службу Україні»)», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня на Донеччині внаслідок підриву автомобіля загинув один співробітник контррозвідки Служби безпеки України полковник Юрій Возний, четверо дістали поранення.

У той самий день внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал.