Грицак озвучив дані СБУ щодо полонених / фото УНІАН

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі утримують у полоні 134 українця. Зниклими безвісти вважають 411 громадян України. Втішна цифра єдина - понад три тисячі українців вдалося звільнити з полону від початку війни на Донбасі. Про це заявив голова Служба безпеки України Василь Грицак, йдеться у сюжеті ТСН

Офіційні дані СБУ - десятеро українців на території Росії і понад сорок - в окупованому Криму. Усі або в очікуванні вироку або вже його отримали. Шпигунство, тероризм, екстремізм - це те, що вішають на наших громадян кремлівські суди. Фактично ж усі звинувачення можна звести до єдиного, більш правдивого - полонений за патріотизм. 

Читайте такожУ Сирії воюють понад 500 росіян, які брали участь у війні на Донбасі – голова СБУ

На жаль, про долю багатьох бранців Кремля інформації нема. Українські консули, правозахисники бирають її буквально по крихтах.

Нагадаємо, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після  строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. 

Матір Агеєва наполягає на тому, що її син перебуває на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас.