фото УНІАН

У Національній поліції прокоментували скандал навколо проведення футбольних матчів у Маріуполі.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін у Facebook.

"Я, як громадянин України та правоохоронець, а також людина, яка перші три важких військових роки прожила та пропрацювала в зоні АТО, можу сказати, що великий футбол на Донеччині вкрай необхідний. Це демонстрація всім, що ми – єдина країна, й наші жителі прифронтових міст нічим не відрізняються від громадян з мирних областей України. Це доказ бандитам в "ДНР" та "ЛНР", що на відміну від них ми живемо, а не існуємо серед мороку, страху та безвиході", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожБатьки вихованців ДЮСШ "Динамо" (Київ) просять не допустити проведення матчів U-19 та U-21 в Маріуполі

За його словами, у відповідях на численні листи ФФУ і ФК "Маріуполь" станом на травень-червень він надавав особисті гарантії щодо забезпечення безпеки на період проведення футбольних матчів на стадіоні в Маріуполі. 

Аброськін підкреслив, що лише керівництво АТО, правоохоронці, СБУ та поліція Донеччини, враховуючи реальний стан справ, можуть оцінити ризики та надати свої рекомендації щодо проведення чи не проведення матчів в конкретний час.

На думку Аброськіна, наразі "великий футбол вийшов за рамки спортивного життя й футбольні менеджери намагаються використовувати правоохоронні органи для зведення рахунків один з одним та інтриг". 

Нагадаємо, раніше був оприлюднений лист від СБУ до президента ФФУ Андрія Павелка, у якому спецслужби заявили, що "проведення футбольних матчів у Маріуполі є небезпечним та несе загрозу життю учасників  спортивних заходів, в першу чергу терористичного характеру".

Зокрема, з урахуванням того, що Маріуполь розташований поблизу до лінії зіткнення з бойовиками "ДНР", проведення там матчів Чемпіонату України по футболу є небезпечним та недоцільним. Автором листа є заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Читайте такожУ Маріуполі закликали президента "Динамо" бути мужиком

До цього батьки футболістів дитячої школи "Динамо" звернулися до президента, прем'єра, голови СБУ та міністра внутрішніх справ із проханням не допустити проведення молодіжного чемпіонату України в Маріуполі. У відкритому листі керівництву країни вони просять перенести ігри на безпечніші поля, розташовані подалі від зони бойових дій.

Раніше батьки зверталися з таким проханням до керівництва Федерації футболу України, але там заявили, що не бачать причин не їхати в Маріуполь.