фото Житомирська міськрада

У Житомирі відзначають День захисника України, День українського козацтва та День Святої Покрови. Як повідомили УНІАН упрес-службі Житомирської міськради, так, зокрема,  у центрі міста відбулося багатолюдне святкування “ Покровського весілля”.

“Наречені Володимир і Тетяна. Йому – 33, їй – 25. Обоє займаються бізнесом.Чоловік зробив коханій пропозицію на вершині гори, яку вони подолали разом. Весілля відбулося за давніми українськими традиціями”,- уточнили у міськраді.

Під час святкування було відтворено старовинні обряди запросин, замішування тіста на коровай, розплітання коси, викупу нареченої, благословення батьків, вінчання, взування тещі у чоботи, а також пригощання короваєм усіх гостей. Заручив Володимира і Тетяну настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП отець Богдан Бойко, який побажав молодій родині щасливого подружнього життя.

Відео дня

У зоні фудкорту житомиряни мали змогу посмакувати стравами української кухні: козацьким кулішем, гарбузовою кашею, узваром, тощо.

Для дітей  організатори підготували майстер-класи, міні зоопарк зі свійськими тваринами. 

Читайте такожУ Житомирі вшанували загиблих захисників України

Окрім цього, сьогодні на Замковій горі у Житомирі   відбулася святкова програма  за участю артистів міського Палацу культури. Святкування продовжується.

Також у рамках заходу  на житомирян та гостей міста очікують  фуд - корт, показова тематична реконструкція козацького устрою та побуту, ярмарок  українського ремісництва та творчості.

"Охочі можуть  також долучитися до загальноміської акції «Житомир вишиваний»",- зазначають у міськраді.