zt.gov.ua

Для Житомирського обласного перинатального центру придбали комп’ютерну техніку, впровадивши у ньому медичну інформаційну систему «Доктор Елекс». Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської обласної ради.

Як зазначається у повідомленні, депутати обласної ради надали фінансову допомогу Житомирському обласному перинатальному центру на суму 230 тис. грн. За ці кошти нещодавно було придбано комп’ютерну техніку та впроваджено у центрі медичну інформаційну систему «Доктор Елекс».

Читайте такожЗа три роки Житомирщина залучила на реалізацію 150 проектів понад 348 мільйонів гривень з ДФРР

Відео дня

Ця система розроблена для автоматизації ключових позицій роботи сучасного закладу охорони здоров’я: реєстратури, робочого місця лікаря, лабораторії, діагностики, фінансів, звітності та менеджменту. Вона дозволяє впорядкувати та осучаснити роботу медиків.

Головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг зазначив, що оновлення матеріально-технічної бази його лікарні дасть можливість більш якісно надавати медичні послуги, зокрема, покращити кваліфікований догляд за вагітними, породіллям та новонародженими.

Нагадаємо, обласний комунальний заклад облради «Житомирський обласний перинатальний центр» є спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом III рівня. Тут надають акушерсько-гінекологічну та неонатологічну допомогу жінкам з порушенням репродуктивного здоров’я, вагітним з нормальним і ускладненим перебігом вагітності, породіллям та новонародженим. Центр створений в рамках реалізації національного проекту «Нове життя». Медичну допомогу тут надають 84 лікаря та 158 середніх медичних працівників. Із загальної кількості лікарів 60% мають першу та вищу кваліфікаційну категорію.