За версією слідства, Альперін намагався дати хабар у 800 тисяч доларів за зняття арешту з рахунків його підприємств на 450 мільйонів доларів / Фото: censor.net.ua

Печерський районний суд Києва сьогодні обрав запобіжний захід Вадиму Альперіну, якого підозрюють у пропозиції 800 тис. доларів хабара співробітникові Національного антикорупційного бюро України. Про це УНІАН повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, суд обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави у сумі 21 млн грн. Після оголошення ухвали суду Альперіна було доправлено до слідчого ізолятора.

Читайте такожТридцять тисяч доларів мінімум: НАБУ опублікувало відео, на якому чиновниця ДМС домовляється про хабар

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, детективи НАБУ і співробітники Генпрокуратури викрили особу, яка пропонувала хабар співробітникові бюро в розмірі 800 тисяч доларів.

Попередньо дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди посадовій особі).

За словами генпрокурора Юрія Луценка, на початку листопада за заявою НАБУ про пропозицію хабара керівникові головного підрозділу детективів НАБУ було зареєстроване провадження, в рамках якого "зафіксована пропозиція відомого одеського контрабандиста Альперіна виплатити 800 тис. дол. за зняття арешту з рахунків підконтрольних йому підприємств на 450 млн грн".