Митрополит Смоленський і Калінінградський Кирилл
Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ приїде 2 серпня до Херсонесу з покаянним візитом

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН на брифінгу. «Це візит-покаяння. За 1021 рік після хрещення Київського князя Володимира, Патріарха тут жодного разу не було. Він з покаянним візитом їде», - сказав С.Куніцин. Він додав: «це відповідь тим, хто намагається там щось протиставити цій справі. З покаянним візитом, є таке поняття в православ`ї».

За твердженням голови адміністрації, міська влада «серйозно до цієї справи» готується. Причому, чотири п`ятих коштів не з бюджету міста. Депутати виділили 811 тисяч гривень». Як додав С.Куніцин, «насправді йде колосальна робота, копітка праця, тому що реально це серйозна проблема, але це почесно, це престижно».

Відео дня

«Ми плануємо поставити в Херсонесі два екрани. Один буде повернений у бік яхт-клубу, 7 на 10 метрів, він двобічний, а другий буде ззаду собору, щоб навколо люди могли стояти і бачити. Екрани світлодіодні, вони вдень чудово показуватимуть. Але вартість одного екрану 350 тис.грн. без встановлення», - сказав С.Куніцин. Пізніше глава міста зазначив: «плануємо, що буде встановлено в межах 3-х великих світлодіодних екранів, щоб не було штовханини, тисняви тощо».

С.Куніцин також повідомив, що під час служби на площі Нахімова буде включена трансляція в центрі міста.

На думку С.Куніцина, «ніхто сьогодні не може спрогнозувати, скільки ж буде людей», але, як вважає він, «абсолютно очевидно, що їх буде багато».