Всеукраїнська спілка ошуканих вкладників пропонує правлінню ВАТ «Ощадбанк» провести перереєстрацію вкладників Ощадбанку колишнього СРСР.

Про це повідомив голова правління спілки Богдан РАФАЛЮК під час прес-конференції в УНІАН.

За його словами, така перереєстрація на сьогодні необхідна у зв`язку з тим, що ситуація з вкладниками помінялася – хтось помер, хтось виїхав тощо.

Відео дня

«Більш того, ми робитимемо реєстрацію вкладників трастових компаній. Зі своїми пропозиціями ми вийдемо на уряд, і тоді почнеться обговорення», - повідомив Б.РАФАЛЮК.

Представники спілки також висловили сподівання на те, що на президентських виборах переможе прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО. За словами Б.РАФАЛЮКА, союз покладає на неї великі надії в питанні повернення знецінених вкладів.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня Секретаріат Президента України розповсюдив Інформаційну довідку про ситуацію з поверненням громадянам знецінених вкладів Ощадного банку СРСР.

У ній, зокрема, наголошується, що в проекті Державного бюджету України на 2010 рік, внесеному на розгляд Верховної Ради України, на здійснення виплат за знеціненими заощадженнями закладений ресурс в обсязі 250 млн. гривень. Враховуючи обсяг зобов`язань держави за такими виплатами, передбачений на 2010 рік фінансовий ресурс становить лише 0,2% від необхідного обсягу. Із загальної чисельності вкладників, які досі не одержали компенсацію, але внесені до реєстру вкладників, у 2010 році компенсацію зможуть одержати лише близько 4%.

“У разі передбачених на 2010 рік темпів повернення заощаджень для повного розрахунку держави за своїми зобов`язаннями необхідно понад 400 років”, - зазначають в Секретаріаті Президента.