На позачерговому засіданні Наглядової ради ЗАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» були внесені зміни у корпоративні органи ЗАТ, а також ухвалено рішення про виділення фінансування авіакомпанії мажоритарними акціонерами у розмірі до 30 млн. дол. США з метою покриття найбільш критичних боргів перед кредиторами авіакомпанії.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі "АероСвіту", зазначивши, що засідання відбулося 16 листопада.

Згідно з повідомленням, рішення про фінансування було життєво важливим для авіакомпанії на даний момент у зв`язку з критичним рівнем заборгованості, що накопичилася перед кредиторами. У зв`язку з цим, менеджмент авіакомпанії звернувся до членів Наглядової ради з проханням підтримати ініціативу мажоритарних акціонерів про фінансування «АероСвіту», прийти на Наглядову раду і проголосувати за порядком денним.

Відео дня

За даними компанії, на засіданні НР ЗАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» 16 листопада були присутні представники всіх акціонерів, окрім представників Фонду державного майна України.

Довідка УНІАН. Компанія «АероСвіт – Українські авіалінії» створена в 1994 році, і на сьогодні є найбільшим українським авіаперевізником з розгалуженою маршрутною мережею і літаковим парком, що складається з 15 суден Boeing. "АероСвіт" обслуговує понад 60 міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 трансконтинентальних – до Нью-Йорка, Торонто, Пекіна, Делі і Бангкоку, а також забезпечує доставку пасажирів у найбільші адміністративні і регіональні центри України.

За даними компанії, 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна (22,3941%), ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.