Юрій Луценко
Рідний брат Павла ЛАЗАРЕНКА Іван ЛАЗАРЕНКО отримав міліцейську охорону за власною заявою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Кривому Розі повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО.

«Іван ЛАЗАРЕНКО звернувся до міліції зі скаргою про загрозу його життю. Згідно з чинним законодавством, якщо для життя людини існує обґрунтована загроза, міліція виділяє їй охорону», - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

За словами міністра, це, швидше за все, пов’язано із розслідуванням кримінальної справи щодо замовного вбивства дніпропетровського підприємця В’ячеслава Брагінського, яке сталося у Дніпропетровську 13 жовтня.

Міністр наголосив, що ключовою версією вбивства є бізнес-конфлікт підприємця щодо об’єктів нерухомості, зокрема, тих об’єктів, які безпосередньо або опосередковано пов’язані з екс-прем’єр-міністром П.ЛАЗАРЕНКОМ.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, крім ключової версії щодо вбивства В.Брагінського розглядаються ще чотири серйозні версії, у тому числі помста на ґрунті родинних зв’язків, конфлікт бізнес-інтересів В.Брагінського та його партнерів з Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Кіровограда, Одеси та інших міст України. Міністр також не виключає, що помститися В.Брагінському як керівнику будівельної компанії могли жителі будинку на Мандриківській, де стався вибух газу у 2007 році. Ці люди мали отримати нові квартири у житловому комплексі «Олімпік», який компанія В.Брагінського повинна була добудувати.

Міністр зазначив, що затримано чоловіка, який, вірогідно, здійснив убивство, замовлене постраждалими від діяльності В.Брагінського.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня близько 9.00 в центрі Дніпропетровська на вул. Харківській пролупав вибух. В результаті вибуху загинув бізнесмен В.Брагінський, який проходив вздовж будинку під час вибуху.

Прокуратура порушила кримінальну справу, попередня причина трагедії - вибуховий пристрій, що спрацював.

Слідчим управлінням УМВС у Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за п. 5 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство) Кримінального кодексу України.