Блок Віталія Кличка вимагає від Київської міської ради прийняти рішення, яке заборонить приватизацію та перепрофілювання приміщень книгарень, бібліотек та інших закладів культури столиці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Блоку, за словами його лідера Віталія КЛИЧКА, ситуація із книгарнею «Сяйво» “демонструє розуміння нинішніми очільниками міста того факту, що владарювати в Києві їм залишилось недовго. Тому вони хочуть розпродати якомога більше об’єктів комунальної власності”.

Непрозорий конкурс, проведений у Шевченківській РДА з продажу книгарні, її рейдерське захоплення та спотворення майна є свідченням цинічного нищення столичною владою об’єктів культури в Києві задля вдоволення власних фінансових інтересів, заявив В.КЛИЧКО.

Відео дня

«Подібні ситуації демонструють загальне ставлення діючої влади на чолі з ЧЕРНОВЕЦЬКИМ до закладів мистецтва та їх представників. Для них так просто – знищити осередок україномовної книжної індустрії в столиці. У цих людей нема навіть гадки, що окрім фінансових інтересів, існують ще й духовні цінності та потреби», – переконаний він.

«Нині закон, який би мав захищати інтереси громадян, не діє, і беззахисні заклади мистецтва лишаються сам на сам із озброєними рейдерами», – заявив В.КЛИЧКО.

За його словами, Блок Кличка ще з 2006 року протидіє намаганням окремих представників команди мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО приватизувати приміщення книгарні. «Ми підготували проект рішення, яке б забороняло приватизацію книгарень «Сяйво» і «Знання». Тоді столична влада наш проект проігнорувала. Я сподіваюся, що сьогодні за допомогою прокуратури та правоохоронних органів, які втрутилися в ситуацію, ми зможемо захистити книгарню «Сяйво» від рейдерів», – наголосив В.КЛИЧКО.