Уряд планує забезпечити фінансування з державного бюджету функціонування Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького", який на початку лютого 2010 року за рішенням Кабінету Міністрів був переданий до сфери управління Українського інституту національної пам‘яті.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі, про це заявив віце-прем`єр-міністр України Іван ВАСЮНИК сьогодні під час відвідин музею.

"Цього року у проекті бюджету мають бути закладені кошти на функціонування музею, куди входитиме заробітна плата працівників, початок ремонтно-реставраційних робіт. Ми домовились про те, що обласна та міська рада, а також обласне управління Служби безпеки України будуть всіляко продовжувати підтримку музею", - сказав І.ВАСЮНИК.

Відео дня

При цьому, за його словами, необхідно враховувати кілька етапів розвитку музею. "Перш за все, зараз триває передача музею до Інституту національної пам’яті. Адже установа вже функціонує півроку. Я хотів би наголосити, що цей музей має не лише національне значення, а й міжнародне. Я переконаний, що пройде небагато часу і Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" підтвердить своє міжнародне значення. Музей має велике просвітницьке значення і той факт, що його вже відвідало більше трьох тисяч людей, говорить про необхідність такого музею, особливо для молоді", - додав він.