Букмекерські контори приймають останні ставки на церемонію вручення нагород Американської академії кіномистецтв, до початку якої залишаються лічені години, передає кореспондент РІА "Новости".

Менше всіх ризикують - і виграють - ті, хто ставлять на Джефа Бріджеса і Сандру Буллок як кращих акторів 2009 року, свідчать результати сайту Easy odds, який розмістив дані 13 провідних букмекерських контор, поки що відкритих для ставок.

Бріджес, який зіграв у фільмі "Божевільне серце" музиканта, якого змогло відродити тільки кохання, був незмінним фаворитом на всіх церемоніях, що передували "Оскару". Обсипана нагородами і Сандра Буллок за роль у фільмі "Невидимий бік".

Відео дня

У ставках на кращий фільм єдності немає, вони розподілилися переважно між "Аватаром" Джеймса Кемерона - 5/4 - і "Повелителем бурі" Кетрін Бігелоу - 6/5. Третьою за популярністю ставок фігурує стрічка "Безславні покидьки" Квентіна Тарантіно, обіцяючи 15-разовий виграш у разі його перемоги.

Менше за все шансів на перемогу американці дають фільмові "Серйозна людина" братів Коен. Зате у разі його перемоги на кожен поставлений долар припаде аж 200 “зелених”.

Ніхто не сумнівається в тому, що золоту статуетку "Оскар" за візуальні ефекти одержить блокбастер "Аватар". Фільм, бюджет якого перевищив 220 мільйонів доларів, переніс глядачів в дивовижний світ планети "Пандорра", встановивши світовий рекорд касових зборів.

Відповідно, на поставлений долар більше двох центів виграти не вдасться.

Прогнози, які покликані зробити тригодинне видовище 82-ї церемонії вручення головних нагород в світі кіно більш захоплюючим і азартним, можна розмістити і на самому офіційному сайті Академії кіномистецтв.

У Голлівуді в неділю увечері відбудеться головна щорічна подія світу кіно - вручення золотих статуеток "Оскар" за найвидатніші досягнення року.

Попри те, що члени академії вперше до нинішньої церемонії розширили список номінантів з п`яти до 10 картин, більшість критиків передбачають, що конкуренція за головний "Оскар" - кращий фільм - розвиватиметься між двома картинами - фантастичним бойовиком "Аватар" і психологічним тріллером на матеріалі іракської війни "Повелитель бурі".

Обидві стрічки фігурують в дев`яти номінаціях.