Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва (Держкомпідприємництва) Михайло БРОДСЬКИЙ заявляє про достовірність документів, які підтверджують продаж ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Держкомпідприємництва, про це М.БРОДСЬКИЙ заявив сьогодні, коментуючи звинувачення на свою адресу з боку генерального директора ММК імені Ілліча Володимира БОЙКА.

Нагадаємо, сьогодні під час прес-конференції В.БОЙКО звинуватив М.БРОДСЬКОГО в пособництві спробі рейдерського захоплення ММК ім.Ілліча.

Відео дня

За словами М.БРОДСЬКОГО, Держкомпідприємництва одержало клопотання про необхідність забезпечення контролю за проведенням реєстраційних дій щодо акцій ММК імені Ілліча, які належать ЗАТ «Ілліч-Сталь». «Враховуючи важливість підприємства для держави, комісія комітету відвідала Маріуполь для здійснення контролю. Ми перевірили правильність оформлення всіх документів, і на підставі цього можу повідомити: є всі докази того, що рік тому, саме в розпал економічної кризи, пан БОЙКО продав акції ЗАТ «Ілліч-Сталь» російським інвесторам», – цитує прес-служба слова М.БРОДСЬКОГО.

При цьому голова Держкомпідприємництва порадив В.БОЙКУ звернутися до суду. «Я радив би панові БОЙКУ не розкидатися звинуваченнями, а йти до суду і доводити, що він не впізнає свого підпису під документами про продаж «Ілліч-Сталі», – сказав він.

М.БРОДСЬКИЙ також спростував заяву В.БОЙКА про те, що він привозив до Маріуполя нового директора ММК імені Ілліча Іллю ГОРНА. «Ніяких директорів я до Маріуполя не привозив. Також я не причетний до зміни директора підприємства, оскільки цю процедуру здійснюють реєстратори, які підпорядковані місцевій владі», – додав голова Держкомпідприємництва.

Як повідомляє газета трудового колективу ММК імені Ілліча «Ильичевец», під час сьогоднішньої прес-конференції в Маріуполі В.БОЙКО заявив, що 26 травня на рахунок ЗАТ «Ілліч-Сталь» від чотирьох компаній надійшло 239 млн. грн., які підприємство одразу відправило назад. Платіжні доручення проводилися через російський «Внєшторгбанк».

«Після ознайомлення з документами я офіційно заявляю, це стовідсоткові фальшивки і рейдерська атака на комбінат імені Ілліча, про підготовку якої я не раз попереджував упродовж року. Це була продумана акція, яка вистрілила», – відзначив В.БОЙКО.

За його словами, сьогодні від імені трудового колективу прийнято звернення до Президента, Верховної Ради, СБУ і Генпрокуратури з проханням розібратися в ситуації.

«Влада повинна втрутитися в те, що відбувається, щоб з`ясувати, хто за всім цим стоїть, у тому числі і в місті. Адже хтось допомагав М.БРОДСЬКОМУ, який позавчора заїхав і привіз цього директора (І.ГОРНА – УНІАН), якого нібито призначили рік тому», – наголосив гендиректор ММК.

Як повідомляв УНІАН, учора, 26 травня, під час прес-конференції представник компанії «Формігос Холдинг Лтд.» (Кіпр) Борис ПОДОЛЬСЬКИЙ заявив про те, що 90% акцій ВАТ «ММК імені Ілліча» було придбано на користь російської компанії. За його словами, компанії «Формігос Холдинг Лтд.», «Рівейн Лтд.», а також декілька інших компаній викупили 100% акцій ЗАТ «Ілліч-Сталь», якому належать близько 90% акцій ММК імені Ілліча.

При цьому Б.ПОДОЛЬСЬКИЙ уточнив, що операція була здійснена в травні 2009 року, але, відповідно до умов підписаного між покупцем і продавцем договору, вона не підлягала розголошенню впродовж одного року.

Того ж дня гендиректор ММК імені Ілліча Володимир БОЙКО спростував інформацію про продаж підприємства. «Це 100% брехня, якісь рейдери, яких не можна посадити, намагаються одержати контроль над підприємством. Рейдерська атака на підприємство триває вже більш як рік, ми навіть збори акціонерів не можемо провести», – заявив він і наголосив, що структура власників підприємства залишається незмінною.