ГПУГенеральна прокуратура України встановила, де, звідки і як проводилося прослуховування розмов голови Верховної Ради України Олександра МОРОЗА з Послом Великої Британії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олександр ДЕГТЯРЬОВ.

За його словами, слідство у справі ведеться активно, і «наразі встановлено джерело можливого прослуховування». Втім, зауважив О.ДЕГТЯРЬОВ, для підтвердження цього необхідно провести ще ряд слідчих дій.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 січня лідер фракції Соціалістичної партії України І.БОКИЙ оприлюднив заяву з вимогою розслідувати факт прослуховування телефонних розмов О.МОРОЗА, посилаючись на те, що в одному з Інтернет-видань з`явилося розшифровка фрагменту телефонної розмови О.МОРОЗА з одним з британських дипломатів

На початку лютого Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом прослуховування телефонних розмов О.МОРОЗА. Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 163 Кримінального кодексу України, тобто за фактом порушення таємниці телефонної розмови О.МОРОЗА з представником дипломатичних кіл в державі.

27 лютого генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО повідомив, що у справі про прослуховування О.МОРОЗА ще нікому не пред’явлено обвинувачень.