Юрій КравченкоСім`я екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка має намір добиватися справедливого розслідування його загибелі.

Про це в інтерв`ю газеті «Комсомольськая правда в Украине» від 28 березня сказала його донька Ірина КРАВЧЕНКО.

Вона зазначила, що тактика дій поки не визначена. На сьогодні з юристами обговорюється можливість оскарження рішення Генеральної прокуратури про закриття справи про загибель її батька в суді.

Відео дня

І.КРАВЧЕНКО вважає закриття справи про розслідування смерті батька політичною акцією, вигідною тим, хто зараз перебуває при владі.

«Я вважаю закриття справи політичною акцією. Це вигідно всім, хто зараз при владі», - сказала вона.

За словами І.КРАВЧЕНКО, розбиратися в істинних причинах смерті Ю.Кравченко ніхто не бажає. «Нашу сім`ю (у Юрія Кравченка залишилися дружина і дві доньки) навіть не ознайомили з висновками експертиз, які проводилися в рамках розслідування кримінальної справи про його загибель. Слідчий сказав, що ми не повинні бачити ці документи», - додала вона.

На запитання, чи був тиск на сім`ю після смерті Ю.Кравченка, його донька відповіла: «А як ще можна оцінити ситуацію, яка склалася з його похоронами? Спочатку нам відмовили в місці на Байковому кладовищі (вирішити це питання вдалося лише після особистого втручання екс-мера столиці Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА). Потім тодішній міністр внутрішніх справ не дозволив організувати прощання з батьком у клубі МВС. І це при тому, що батько зробив для української міліції! А також наказав прибрати портрет Юрія Кравченка з алеї міністрів внутрішніх справ…».

Довідка УНІАН. Ю.Кравченко був знайдений вранці 4 березня 2005 року на дачі під Києвом мертвим з вогнепальними пораненнями. 4 березня на 10.00 він був викликаний на допит у Генпрокуратуру в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. На місці загибелі Ю.Кравченка була знайдена передсмертна записка.

24 травня 2005 року Генпрокуратура оприлюднила висновок, що самогубство - це остаточна причина смерті Ю.Кравченка і закрила справу про його загибель.

Пізніше, 21 липня в 2006 р., генпрокурор Олександр МЕДВЕДЬКО повідомив, що Генеральна прокуратура відновила розслідування кримінальної справи про загибель Ю.Кравченка.

Тим часом 31 січня 2007 року Генпрокуратура знову закрила кримінальну справу, порушену у зв`язку з самогубством екс-міністра внутрішніх справ України.

Як пояснив А.МЕДВЕДЬКО 27 лютого, у справі були проведені всі необхідні слідчі дії і відповідні експертизи, які дали підстави слідчому дійти висновку, що у справі відсутній подія злочину, а тому вона має бути закрита.