Тарас ЧорновілЧлен фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл закликає коаліцію ігнорувати "провокаційні дії опозиції" і не виводити людей на мітинги.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

Чорновіл заявив, що документ, що зачитувався з трибуни ВР як проект указу про дострокові вибори, завідомо свідомо заготовлявся як фальшивка, щоб потім його легше було спростувати, "відхреститися".

Відео дня

"У цій ситуації треба добре подумати, де може бути провокація і не наступити на міну", - застеріг депутат.

На його переконання, коаліція своєю протидією може створити опозиційним силам передумови для проведення Майдану і викликати дострокові вибори.

У свою чергу член фракції КПУ Микола Кравченко вважає необхідним попередити президента про персональну відповідальність за наслідки розпуску парламенту.

"Він (президент) поїхав до Луганську і таке там говорить, що вуха в`януть. Так просто вирішуються проблема розпуску парламенту, введення військ", - зазначив депутат.

Одним з перших завдань Верховної Ради Кравченко назвав попередження президента "з урахуванням його особистісних якостей характеру" про його персональну відповідальність як громадянина.

"Треба намалювати картину, коли з Юліного боку будуть провокатори, стінка піде на стінку, постраждає людей п`ять, не дай Боже. Хто буде відповідати за кров? Ми маємо сказати, що він (президент) буде відповідати", - заявив депутат.

На його переконання, президенту треба нагадати, що "він тут поки живе". "Досить з ним загравати, ми з ним загралися. Пора покінчити з тим, що він слухає то Юлю, потім "Нашу Україну", потім не знає, що робити, і в нього народжується "бредова" ідея про розпуск", - додав він.

"Ми маємо поставити президенту питання, на якій підставі голова ЦВК зустрічається сьогодні з вищими посадовцями США", - зазначив Кравченко.

На його переконання, коаліція повинна винести рішення про характер діяльності президента. "І не боятися сказати, що його діяльність антинародна, антидержавна, антиконституційна і т.д.", - заявив депутат.

Також він висловив переконання, що Міністерство внутрішніх справ не повинно виконувати указ президента про розпуск парламенту у разі його підписання.

"Ми не боїмося його, ми знаємо про всі його справи", - заявив Кравченко, додавши, що усьому виною є слабкість президента.

Українська правда