Конституційний Суд України впродовж 15 робочих днів визначиться, чи буде він відкривати конституційне провадження у справі щодо президентського Указу про розпуск Верховної Ради.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КСУ.

За інформацією прес-служби, сьогодні у другій половині дня до Суду надійшло подання від 53 народних депутатів України відносно конституційності Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання.

Відео дня

Зараз це подання перебуває в управлінні правової експертизи КС, куди воно було спрямоване для попереднього висновку щодо наявності підстав для відкриття конституційного провадження у справі або відмови у відкритті провадження, повідомили у прес-службі.

Згідно з регламентом КС, додали у прес-службі, цей попередній висновок має бути зроблений впродовж 15 днів.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО ввечері 2 квітня підписав указ про розпуск українського парламенту.

Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у Президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет Міністрів України пізно вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Верховній Раді.

Представники коаліції підготували подання щодо Указу Президента про розпуск Верховної Ради і просили КС невідкладно, не пізніше 5 днів після публікації указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції.