Президент України (2005-2010) Віктор ЮЩЕНКО сподівається, що у кримінальній справі про його отруєння не відбудеться політичних інсинуацій ти тиску.

Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі речника В.ЮЩЕНКА Ірини ВАННИКОВОЇ.

В.ЮЩЕНКО переконаний, що хід розслідування має залишатися відкритим і доступним для громадян та журналістів.

Відео дня

Речник нагадує, що за час розслідування кримінальної справи про отруєння державного діяча В.ЮЩЕНКА було зроблено три міжнародно визнаних експертизи крові потерпілого. Відтак, нагадує вона, у кримінальній справі знаходяться результати цих трьох експертиз крові В.ЮЩЕНКА. При цьому І.ВАННИКОВА наголошує, що всі експертизи виявили, що в крові В.ЮЩЕНКА міститься надзвичайно небезпечна отруйна речовина – діоксин.

«Нині потерпілий у кримінальній справі Віктор ЮЩЕНКО в черговий раз розпочав роботу із новопризначеною групою слідчих Генеральної прокуратури. Адже для Віктора ЮЩЕНКА найголовніше – це встановлення істини та притягнення до відповідальності винних в отруєнні кандидата в Президенти», - наголошує його речник.

Як повідомлялося, колишній слідчий Генеральної прокуратури у справі про отруєння В.ЮЩЕНКА Галина КЛИМОВИЧ днями заявила, що прокуратура намагається “завалити слідство”.

Зокрема, в інтерв`ю Українській службі Бі-бі-Сі Г.КЛИМОВИЧ висловила стурбованість, що слідство затягується, і що нова слідча група хоче заперечити сам факт отруєння В.ЮЩЕНКА, що, за її словами, було обґрунтовано слідством під час її роботи.

*** Слідчою групою в справі про отруєння В.ЮЩЕНКА зараз керує Володимир ПРОСКУРНИК, куратор - заступник генпрокурора Ренат КУЗЬМІН.