Три провідні підприємства танкобудівної галузі вийшли зі складу концерну «Бронетехніка України».

Про це повідомив кореспонденту УНІАН генеральний директор концерну Павло ЦАРУК.

За його словами, зі складу концерну «Бронетехніка України», який був створений у 1999 році, вийшли казенні підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» та «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування», а також державне підприємство «Завод ім. Малишева».

Відео дня

П.ЦАРУК пояснив, що вихід цих підприємств зі структури концерну «Бронетехніка України» зумовлений процесом змін у військово-промисловій галузі, зокрема указом Президента України про створення нового об`єднання «Укроборонпром».

Керівник повідомив, що збори концерну, які відбулися цього тижня, задовольнили прохання цих трьох підприємств про вихід з його структури.

«Збори концерну задовольнили прохання цих підприємств про вихід з його структури», - сказав П.ЦАРУК. Він пояснив, що, згідно з законом України, підприємство не може одночасно перебувати у двох або декількох об`єднаннях такого типу.

Коментуючи подію, гендиректор зазначив, зокрема, що процес реорганізації галузі викликаний необхідністю об`єднати в одне ціле розробників техніки, виробників і тих, хто просуває її на ринок.

П.ЦАРУК повідомив, що зі складу концерну «Бронетехніка України» вийшли також ще кілька підприємств, зокрема, Харківське агрегатно-конструкторське бюро, Харківський завод «ФЕД», Черкаський «Фотоприлад», Ізюмський приладобудівний та Феодосійський оптичний заводи.

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня 2010 року Президент підписав указ про створення державного об`єднання "Укроборонпром".

29 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення державного концерну “Укроборонпром”.

До складу концерну увійшли: Державна компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”; державне підприємство “Укроборонсервіс”; державне підприємство “Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма “Прогрес”; державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма “Укрінмаш”; державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство “Спецтехноекспорт”; державне зовнішньоторговельне та інвестиційне підприємство “Промоборонекспорт”; державне підприємство “Зовнішньоторговельна фірма “ТАСКО-експорт”.

Концерн створено з метою підвищення ефективності функціонування державних підприємств, які провадять господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.