Чернігівська облдержадміністрація і адміністрація Курської області (Російська Федерація) уклали угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської ОДА, документ підписали голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир ХОМЕНКО та губернатор Курської області Олександр МИХАЙЛОВ.

За словами В.ХОМЕНКА, Чернігівщина підписала 31 договір про міжрегіональне співробітництво з регіонами Російської Федерації та відновлює (після наслідків світової фінансової кризи) позитивну динаміку нарощування обсягів зовнішньоторговельного обороту, який за підсумками 2010 року становив майже 200 млн. доларів США.

Відео дня

"Обсяг експорту товарів з області до Російської Федерації зріс на 13%, імпортні поставки зросли на третину. Таким чином, сьогодні, як і у попередні роки, Російська Федерація залишається провідним зовнішньоторговельним партнером Чернігівської області", - сказав В.ХОМЕНКО.

Він також підкреслив, що у цьому контексті для Чернігівщини надзвичайно важливі пропозиції адміністрації Курської області щодо спрощення порядку митного оформлення сільськогосподарських товарів при переміщенні їх через російсько-український кордон.

У свою чергу, О.МИХАЙЛОВ висловив переконання, що підписання угоди про співробітництво стане першим кроком у напрямку активізації розвитку всебічної співпраці двох областей. Він повідомив, що зовнішньоторговельний оборот Курщини з Чернігівщиною у 2010 році склав 2 млн. доларів. На думку О.МИХАЙЛОВА, обидві області мають всі можливості та невикористаний потенціал для того, щоб значно збільшити цей показник.

"Важливою складовою є просування продукції як курських підприємств на ринок Чернігівської області, так і надання можливостей чернігівським підприємствам вийти на ринок Курщини. І в цьому напрямку ми розраховуємо на активну взаємодію господарюючих суб’єктів наших регіонів", – підкреслив губернатор.