У Львові урочисто відзначатимуть 10-ту річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до міста.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, протягом року відбудуться різноманітні тематичні акції, однак найбільше подій припаде на квітень-травень та 23-27 червня.

Зокрема, у Львові будуть розроблені інтернет-версія атласу «Львів сакральний. Релігійні об’єкти на мапі міста», спеціальні паломницькі туристичні маршрути, карта релігійних об’єктів центральної частини міста.

Відео дня

За словами начальника управління молоді, сім’ї та спорту Наталі ФЕДОРОВИЧ, у Львові планується розміщення фотографій Папи Римського Івана Павла ІІ з його цитатами на білбордах. Також на білбордах будуть розміщені образи беатифікованих у Львові 28 Слуг Божих новомучеників УГКЦ та двох канонізованих Слуг Божих РКЦ.

Також на згадку про візит планується випуск пам’ятної медалі, яка буде доступна для усіх охочих, і презентація книжки «Найбільше любив вівторки» Мечислава МОКРИЦЬКОГО, який був особистим секретарем Папи Римського Івана Павла ІІ.

1 травня на площі перед Оперним театром відбудеться вулична вистава «Йов» львівського театру «Воскресіння» за сценарієм Кароля Войтили.