Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо злочинів проти волі, честі та гідності особи".

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення закону проголосували 249 народних депутатів із 397 зареєстрованих у сесійній залі.

Закон передбачає, що експлуатація дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Ті ж самі дії, вчинені організованою групою, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відео дня

Використання батьками або особами, які їх замінюють, малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб) карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.