Олександр Попов
Київ посів перше місце у рейтингу результатів діяльності регіонів за 2011 рік.

Як повідомили УНІАН у прес-службі столичної міської державної адміністрації, про це голова КМДА Олександр ПОПОВ повідомив сьогодні під час розширеного засідання Колегії КМДА.

«За інформацією Держкомстату, Київ посів перше місце у рейтингу діяльності регіонів за 2011 рік. Оцінювання проводилось окремо у кожній галузі і загалом. При цьому статистика показала, що є і проблемні питання – ми це об’єктивно розуміємо. Саме тому ми маємо проаналізувати усі наші недоопрацювання, визначити перспективні напрямки діяльності на поточний рік та спрацювати ще ефективніше», – підкреслив О.ПОПОВ.

Відео дня

Він додав, що це не єдиний позитивний рейтинг Києва за попередній рік. «Міжнародні рейтингові агентства також підвищили рейтинг Києва. Ми увійшли до першої сотні міст, посівши 58 місце, в інвестиційному рейтингу, а також у рейтингу оцінки бізнес-середовища. Серед найбільш шанованих 100 міст у світі ми займаємо 56 місце. Варто зазначити, що з цим показником ми обійшли навіть Дубаї, Шанхай та Лос-Анджелес. Це говорить про те, Київ має міцну тенденцію до покращення свого іміджу та користується світовою довірою щодо його позитивних перспектив», – зауважив голова КМДА.

При цьому він зазначив, що Київ має й інші оцінки діяльності.«Зовсім протилежну ситуацію ми маємо в рейтингу міст за якістю життя. Тут Київ посів 161 місце. Коли ми формували план стратегічного розвитку міста, ми врахували цей показник, і поставили за мету покращити цей рівень. Тож, одним з основних завдань столичної влади на 2012 рік є посилення та стабілізація соціального захисту киян», – наголосив О.ПОПОВ.