На вулиці Обсерваторній прорвало теплотрасу / Фото: gkhprim.ru

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначили у прес-службі, на місці аварії працює екстрена бригада АК «Київенерго». Аварія сталася близько 14:00 поблизу гуртожитку №11/1. Частково теплоносій потрапив у будівлю.

Голова КМДА Олександр Попов взяв під особистий контроль ліквідацію прориву на теплотрасі на вулиці Обсерваторній. Він побував на місці аварії та дав доручення до 12 години ночі сьогоднішнього дня впоратися з наслідками надзвичайної ситуації.

Відео дня

«На завтра призначено засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій. Крім того, вночі буде організовано пост спостереження за технічним станом гуртожитку, до приміщення якого потрапив теплоносій, через що відбулося часткове вимивання ґрунтів з-під фундаменту будівлі. Після обстеження зможемо зробити висновки і, ймовірно, тут доведеться проводити підсилення фундаменту», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний.

Окрім гуртожитку, без опалення на Обсерваторній та прилеглих вулицях залишається 39 будинків, серед яких загальноосвітня школа №155, 17 житлових будинків комунальної форми власності та 6 відомчих.