Хлопець продає льодяники, а гроші передає на потреби ЗСУ / Скріншот

8-річний Ігор Собко народився і жив у Росії, але нині завзято допомагає ЗСУ. Батьки кілька років тому забрали хлопця з Тюмені перевезли до України.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у Дніпрі Ігор робить та продає льодяники. А виручені за це гроші передає на потреби армії, йому вже вдалося зібрати 20 тисяч гривень. 

Дитина розмовляє українською мовою, у цьому його підтримує батько. Мати хлопчика - росіянка.  Після приїзду до України з РФ родині вистачило грошей лише, щоб придбати кімнату в гуртожитку. Там тепер й живуть. А всі подальші плани зламало повномасштабне вторгнення Росії.

Відео дня

Після початку агресивної фази війни проти України у лютому 2022-го батько запропонував Ігореві виготовляти льодяники й продавати, а зібрані гроші передавати для потреби захисників. Так і зробили. 

"Ми вирішили допомогти ЗСУ, щоб сказати росіянам остаточне: "До побачення", - каже Ігор.

Денис Собко, батько хлопчика, зізнається, що дитина свідомо й з величезним бажанням цим займається. 

Як українські діти допомагають ЗСУ

9-річна Кіра Губіна з Чернігова раніше зважилася на сміливий крок - дівчинка вперше в житті вирішила підстригти волосся і продати його. А гроші віддала на потреби ЗСУ.

А школярка з Ніжина Чернігівської області Діана Насібова передала 50 тисяч гривень на купівлю тепловізора для військових. Це гроші за біжутерію, яку дівчинка власноруч робить і продає на місцевому ринку.

У Луцьку восьмирічний школяр Савелій, який переїхав до міста з Бучі, грає у шахи з перехожими на гроші. Усі виграні кошти хлопець віддає волонтерам на потреби ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: