Про це УНІАН повідомили у прес-службі уряду.

«Ми сьогодні повинні обговорити питання нашої готовності в рамках підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС та стан виконання нами так званих критеріїв угоди», - сказав Азаров.

На засіданні заслухали доповідь міністра закордонних справ Леоніда Кожари про стан підготовки спільного засідання Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС, яке відбудеться 24 червня у Люксембурзі.

Відео дня

Зокрема, Кожара доповів прем'єр-міністру про проект програми робочої поїздки, склад української делегації та делегації сторони ЄС, а також щодо питань, які можуть бути порушені європейською стороною, та стан підготовки документів, які передбачається ухвалити на засіданні Ради.

«Успішне проведення засідання Групи високого рівня - це прямий шлях до успішного саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі», - зазначив глава МЗС.

Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький поінформував главу уряду щодо позиції України в окремих торговельних питаннях, які викликають занепокоєння ЄС.

Було також обговорено питання реформування судової системи України, кримінального законодавства, прокуратури та міліції, питання вдосконалення виборчого законодавства та боротьби з корупцією.

За результатами XVI спільного засідання передбачається схвалити протокол засідання, третій Спільний звіт спільного комітету старших посадових осіб щодо порядку денного асоціації та зміни до операційної частини порядку денного асоціації.

На цю тему: ЗВТ між Україною та ЄС має бути створена за 10 років

Нагадаємо, що засідання Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС проводиться раз на рік у Брюсселі або Люксембурзі. На XVI засіданні, яке пройде 24 червня у Люксембурзі головуватиме сторона ЄС.

Делегацію України очолить прем’єр-міністр України Микола Азаров, сторону Європейського Союзу - Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Сторони розглянуть актуальні питанні у відносинах України з ЄС, в тому числі стан виконання домовленостей саміту Україна-ЄС, який відбувся у лютому цього року, в тому числі в контексті підготовки до підписання в ході Вільнюського саміту «Східного партнерства» Угоди про асоціацію України з ЄС.