Канадця засудили до 10 років в`язниці / Фото: vsluh.ru , Сергій Куликов

В Одесі засудили громадянина Канади.

Суд визнав канадця винним за ч.3 ст.305, ч.3 ст.307, ч.1 ст.14, ч.3 ст.305 КК України і засуджений до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на прокуратуру області.

Відео дня

Було встановлено, що в липні-жовтні 2010 року, за попередньою змовою з двома громадянами України, канадець намагався перевезти з порту "Beira" (Східна Африка, Республіка Мозамбік) до Канади транзитом через територію нашої країни серед вантажу керамічної плитки 759 брикетів особливо небезпечного наркотичного засобу - гашишу.

Судовий процес тривав майже три роки, в цей час було розглянуто значну кількість клопотань сторін процесу, перевірені всі обставини скоєного злочину, встановлені і допитані додаткові свідки.

Читайте також: На Дніпропетровщині інспектор конвойної служби торгував наркотиками

Засуджені не погодилися з першим вироком, подали апеляцію, яка ухвалою апеляційного суду Одеської області була не задоволена. Вирок суду першої інстанції вступив в законну силу.

За словами прес-секретаря Одеської обласної прокуратури Інни Верби, канадець відбуватиме термін на території України, щоправда, поки не відомо, в якій саме колонії.