Міст через Дніпро в Черкасах / Фото: Саня Byk з iloveukraine.com.ua

Президент України Віктор Янукович вимагає від уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, про це він сказав під час засідання Ради регіонів у місті Бориспіль Київської області.

«Товаровиробники все більше, все голосніше кажуть про те, що нам треба відновлювати судноплавства на Дніпрі. З економічної точки зору це дуже вигідно. Сам Бог для нас створив такі умови, і якщо ми їх не використаємо, то буде неправильно. Тому, Микола Янович, треба включати цю програму», - сказав Президент.

Відео дня

Читайте також: Янукович прогнозує збільшення урожаю на 12-13% порівняно з минулим роком

Він зазначив, що в Раді регіонів беруть участь представники бізнесу, які готові вкладати кошти в розчищення руслу Дніпра.

За словами глави держави, для розвитку економіки важливо не лише зібрати великий врожай, а й забезпечити його зберігання та транспортування. На переконання Януковича, використання Дніпра для перевезення сільськогосподарської продукції сприятиме розвитку агропромислового комплексу в цілому.