«Картку киянина» зможуть отримати всі охочі

Поряд із забезпеченням картками пільговиків почалася підготовка до їх видачі всім, у кого є київська реєстрація. Картки нового типу вже отримали співробітники столичного КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр», який здійснює технічну підтримку всього проекту. Про це повідомив директор КП ГІОЦ Валерій Місань.

– Уже випущена пробна партія пластикових карток, які наступного року будуть видавати всім городянам, зареєстрованим у столиці. Першими випробують їх у справі наші співробітники – минулого тижня в рамках зарплатного проекту вони отримали «Картки киянина». Ми відпрацюємо всі механізми використання, щоб можна було їх удосконалити до початку масової видачі, – розповів Валерій Місань.

Як пояснила юрисконсульт ГІОЦ, координатора проекту «Картка киянина», Олександра Корнієнко, кияни, що не відносяться до пільгових категорій, зможуть безкоштовно отримати це посвідчення столичного жителя вже наступного року.

Відео дня

– Для цього знадобляться лише заява та паспорт з київською реєстрацією. А якщо підприємство захоче забезпечити співробітників «Картками киянина», то вони будуть видаватися централізовано – за місцем роботи. Паралельно пільговики раніше будуть отримувати «Картки киянина» через районні управління праці та соцзахисту, – пояснила Олександра Корнієнко.

За її словами, «Картки киянина» для городян, що не відносяться до пільгових категорій, мають деякі особливості.

– Не пільгова, базова «Картка киянина» може використовуватися як проїзний в метро – на неї можна покласти гроші в касі або спеціальних автоматах на станціях метрополітену. Що стосується знижок в аптечних мережах і в супермаркетах, то вони будуть у тому ж розмірі, що і для пільговиків, – повідомила Корнієнко.

Нагадаємо, що впровадження в столиці «Картки киянина» є складовою реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та програми глави держави «Україна для людей».