Вінниця приймає кримчан / Wikipedia

Як повідомили УНІАН у департаменті у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, наразі обласна та міська влада надають їм всю необхідну допомогу.

Дві сім’ї, в яких виховуються 8 дітей, приїхали з села Дорожне Бахчисарайського району. Сьогодні кримчани проживають у приміщенні гуртожитку, яке надала обласна влада.

Читайте такожЛьвівщина прийняла на тимчасове проживання 150 жителів південного сходу України

Відео дня

На сьогоднішній день за сім’ями закріплено соціального працівника Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який допомагатиме їм адаптуватись у Вінниці. Також вирішується питання про переведення соціальної допомоги, яку вони отримують на дітей, з Криму до Вінниці.

За інформацією директора департаменту адміністративних послуг Сергія Кудлаєнко, кримчанам організовано харчування, а підприємці міста готові й надалі забезпечувати таких людей усім необхідним на території міста.

Міська влада також допомогла врегулювати питання із їх медичним обслуговуванням. В сім’ях вже побували лікарі, які оглянули дітей, познайомились із родинами та залишили контакти медичних закладів, куди вони зможуть звертатись у разі необхідності.