Через карантин у столиці 8-9 травня не відбуватимуться  масові заходи / Фото УНІАН

Масові заходи у столиці 8 травня - у Дня пам’яті та примирення і 9 травня – у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні через карантинні обмеження не проводитимуться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте такожУ Києві відкрилися три ринки, завтра розпочнуть роботу ще два - Кличко

Відео дня

"У зв'язку з обмеженнями масові заходи у столиці проводити не будуть... Я розумію, що багато людей в цей день вітали ветеранів, несли квіти до пам’ятників чи ходили на кладовища до могил рідних... Але цього року формат буде іншим. Тож можна привітати ветеранів, зателефонувавши їм. Згадати своїх близьких і поділитися їх історіями в соціальних мережах", - запропонував Кличко.

Він закликав киян провести ці вихідні дні вдома та дотримуватися карантинних обмежень.

За його словами, 8-9 травня у столиці поліція нестиме службу у посиленому режимі, їй допомагатимуть представники «Муніципальної варти».

"І також хочу попередити тих людей, які планують під час цих свят політичні акції та провокації: не варто ці дні використовувати задля дестабілізації ситуації та власного піару", - наголосив мер.

Разом з тим Кличко повідомив, що підписав розпорядження про надання щорічної матеріальної допомоги з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Виплати вже розпочалися - їх отримують понад 78 тисяч ветеранів Другої світової, учасники Антитерористичної операції, воїни-інтернаціоналісти, учасники Революції гідності та інші окремі категорії громадян», - додав міський голова.

Як повідомляв УНІАН, у Києві за добу підтвердили 48 випадків захворювання на коронавірус Covid-19. Один випадок - летальний. На сьогодні у столиці вже 1583 підтверджених випадки захворювання на Covid-19. З них 28 людей померли.

Читайте також: