День пам’яті та примирення в Україні відзначають з 2015 року / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголошує, що сьогодні, коли на Донбасі триває агресія Росії проти України, пам’ять про трагічні події Другої світової війни як ніколи актуальна.

Як написав Данілов у Facebook, сьогодні, у День пам’яті та примирення, він разом з президентом Володимиром Зеленським вилетів до Луганської області.

Читайте такожУ Львові черниця розповідає студентам-медикам про гріховність контрацепції та абортів

Відео дня

«У меморіальному комплексі «Україна – визволителям» у смт Мілове вшанували пам’ять визволителів України, поклали квіти біля «вічного вогню». Більше тисячі воїнів загинули, визволяючи Мілове», - зауважив він.

За словами Данілова, сьогодні, коли на сході України знову лунають постріли і гинуть люди, сотні тисяч донеччан і луганців покинули свої домівки, пам‘ять про трагічні події Другої світової як ніколи актуальна.

«На жаль, не всі уроки історії були гарно вивчені, тому потрібно нагадати - вигнали окупантів тоді, виженемо і зараз!», - наголосив Данілов.

Довідка УНІАН. День пам’яті та примирення в Україні відзначають з 2015 року.

Це свято встановлено указом президента з метою «гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».