maps.nationalgeographic.com

Російський курорт Анапа відкриє морське повідомлення з кримським містом Керч - тестовий рейс відбудеться в середу, повідомила адміністрація регіону, пишуть РИА Новости.

Уточнюється, що між Анапою та Керчю ходитиме швидкісний катамаран "Сочі-1" - двопалубне судно з кондиціонованими пасажирськими салонами, що мають панорамні вікна, зручні крісла, бари, радіо - й телевізійне обладнання. В катамарані 300 сидячих місць. Воно розвиває швидкість до 34 вузлів (63 кілометри на годину).

Читайте такожМАУ скасувала всі рейси між Києвом і Сімферополем

Відео дня

Влада краю впевнена, що розвиток туризму й співпраці в економічній, соціальній і культурній сферах між Кубанню і Кримом "неможливий без налагодження регулярного транспортного сполучення".

"І кроки в цьому напрямку вже робляться. Тепер жителям і гостям головного дитячого курорту Росії - Анапи не доведеться їхати на поромну переправу в Темрюкский район, щоб потрапити до Криму. До Керчі - самого близького до Кубані міста республіки - їх буде доставляти швидкісний катамаран", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Криму почали видавати російські паспорти

Катамаран переданий в управління Азово-Чорноморського басейнового філії ФГУП "Росморпорт", на борт "Сочі-1" у середу для здійснення пробного рейсу піднімуться представники підприємства, адміністрацій Анапи та Керчі й журналісти.