REUTERS

Співорганізатор Євромайдану в Луганську Сергій Глотов поскаржився, що активістам погрожують розправою, повідомляє ТСН.Ранок, передає ТСН.ua.

Озброєні люди із погрозами приходять вже просто до активістів додому. Покинути місто теж непросто - терористи мають номери їхніх авто і чатують на виїзних дорогах. Сергію у буквальному розумінні таємними стежками довелося евакуйовувати з Луганська свою родину. До останнього вони намагалися залишатися в місті, збираючи акції за єдність та кошти на допомогу армії.

Читайте такожУ Донецькій і Луганській областях проходить "референдум-опитування"

"Говорили, що нас заріжуть, називали "зрадниками Донбасу". Показували фотографії наших активістів і казали, що це "зрадники Донбасу". Складають якісь списки координаторів Євромайдану", - розповів майданівець.

Покинути Луганськ нині непросто - квитків на потяги немає, пасажирів автобусів та маршруток ретельно перевіряють на блокпостах. Власними автомобілями їхати не можна - терористи мають їхні номери. Тому шукають небайдужих, які погоджуються вивезти активістів на своїх, "незасвічених" машинах.

Читайте такожУ Луганську сепаратисти звільнили двох громадських активістів

"Зараз під загрозою всі люди, які брали участь у мітингах Євромайдану – це близько 200-300 людей, які активно приходили. І ми дивимося, як відбуваються напади - це напади не тільки на людей, які виступали на мітингах, а й просто приходили, які співчували", - повідомив Глотов. 

Відео ТСН