ТСН

Рекордну кількість переглядів зібрало в Інтернеті відео салюту до дня Перемоги, який влаштували у Дніпропетровську до Дня Перемоги, йдеться у випуску ТСН.19:30.

Цього року Дніпропетровськ став єдиним містом України, де провели повноцінний святковий феєрверк. Безпрецедентний для самого обласного центру.

Дійство розпочалося о 22:00 годині й тривало 16,5 хвилин.

Читайте такожУ Дніпропетровську вперше вшановують пам'ять полеглих у Другій світовій під символом червоного маку

Піротехніки стріляли одразу з трьох точок: мосту через Дніпро, з кількох барж і з лівого берегу Дніпра. Епіцентрами залпів стали центральна площа, Фестивальний причал і вул. Маршала Малиновського. 

Одночасно запускали заряди різної висотності, що створювало надзвичайно виразну, захопллючо-об'ємну картину.

Відео ТСН

Задля того, щоб підготувати це видовище для городян, міська влада навіть перекрила рух центральним мостом аж на 8 годин. Це було потрібно з міркувань безпеки – мостом перевозили піротехніку. 

Жителі міста вражені побаченим. Вони кажуть, що ніколи раніше не бачили подібного видовища. Йому поступаються навіть попередні фестивалі феєрверків у Дніпропетровську. 

Читайте такожУ Дніпропетровську створили Фонд допомоги пораненим і сім'ям загиблих

Організацію дійства забезпечила обласна влада. Втім відомо, що на феєрверк не було витрачено жодної бюджетної копійки. Імен спонсорів поки не розголошували. Так само, як і вартості святкового заходу. 

"Нам довелося у стислі терміни, буквально за пару днів, зробити модель комп'ютерного сценарію, в якому, окрім кількох композицій музики, було ще й кількість точок збільшено в кілька разів. Задіяно було понад 300 осіб, хлопчики працювали і вдень, і вночі", - зазначила сценарист.

Відео ТСН