Незвичну екскурсію відтепер пропонують відвідувачам працівники музею Личаківський цвинтар у Львові. Мандрівку алеями кладовища вони проводять уночі.

Могили Личаківського цвинтаря оживають уночі. Підсвічені лампадками й ліхтарями надгробні пам’ятники та склепи заворожують красою і спокоєм. Три місяці тому це підмітили працівники цвинтаря. І відтепер алеями Личакова вони водять нічні екскурсії.

За три століття на Личаківському цвинтарі знайшли спочинок майже триста тисяч львів’ян. Тут – могили Івана Франка, Василя Івасюка, Івана Крип`якевича. Сотень митців, можновладців, вояків і священиків. Нині кладовище має статус музею. Монументи на могилах – унікальні пам’ятки, створені відомими скульпторами.

Відео дня

Екскурсія на цвинтарі триває близько двох годин. Коштує вона вісімдесят гривень, що вдвічі дорожче, аніж вдень. Охочих відвідати некрополь вночі не бракує. Працівники музею запевняють: це не екстремальне шоу, а лише незвична мистецька акція. А ще – гарна нагода подумати про сенс життя у місці, де вже ніхто нікуди не поспішає.

ICTV