Активісти: Пан Мусій не виправдав довіри / Фото: УНИАН

Академік НАН України, 1-й віце-президент Національної  медичної академії наук України Юрій Кундієв розкритикував запропоновану міністром охорони здоров’я Олегом Мусієм медичну реформу як непрофесійну, “з науковцями і медиками вона не обговорювалась і приречена на провал через відсутність системного підходу”, повідомляє Газета.уа.

Читайте такожМусій заявляє, що готовий звітувати про свою діяльність у парламентіПрезидент Асоціації психіатрів, відомий правозахисник Семен Глузман заявив, що  Олег Мусій не повинен бути міністром, бо він руйнує всі галузі медицини. “Система охорони здоров’я помирає, а міністр не робить жодних кроків для її порятунку”, - наголосив Семен Глузман. Він також звернувся до Президента та Прем’єр-міністра з пропозицією прозоро призначити нового міністра під контролем громадськості.

До критики ситуації в галузі приєднались і представники АвтоМайдану. За словами Сергія Коби, “пан Мусій потрапив на посаду міністра по квоті Майдану, але він не виправдав довіри, показав себе непрофесіоналом і не бажає боротися з корупцією. Частина корупціонерів була звільнена з МОЗ лише після того, як АвтоМайдан почав тиснути на міністра та вимагати звільнити МОЗ від корупції”.

Відео дня

“Роблячи гучні заяви про блокування його роботи, спекулюючи на Майдані, міністр Мусій робить з себе жертву та намагається перекласти на інших відповідальність за всі провали та непрофесіоналізм”, - сказав Сергій Коба.