Адвокат колишнього керівника столичної філії "ПриватБанку" Сергія Волкова звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини / Ілюстрація REUTERS

Після рішення столичного суду про відхилення апеляції Сергія Волкова, колишнього керівника столичної філії "ПриватБанку", щодо зміни запобіжного заходу, його адвокат звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця із заявою про порушення прав підзахисного та загрозу його життя.

Як повідомляє Telegraf, у документі, датованому 23 жовтня, йдеться про те, що важкий стан здоров'я фігуранта справи "ПриватБанку" робить неможливим тривале перебування в ізоляторі, адже Волков потребує регулярних медичних оглядів, проведення лікувальних процедур та безперервного прийому ліків.

Зокрема, 62-річний Волков страждає на онкологію гортані, гіперплазію передміхурової залози, цукровий діабет першого типу з важким перебігом, підшкірні абсцеси, облітеруючий атеросклероз нижніх кінцівок, дистальну полінейропатію та хронічні хвороби серця.

Відео дня

"Зазначені хвороби не є нововиявленими, мають хронічний характер, мій підзахисний бореться із ними тривалий час, зокрема із деякими понад 30 років свого життя. В той же час, у місці утримання Волкова Сергія Володимировича відсутні технічні засоби та медикаменти, необхідні для надання йому належної медичної допомоги за показаннями фахових лікарів.

Окрім того, медичні працівники установи не мають жодного досвіду лікування таких захворювань або роботи із ними взагалі. Джерелом знань про способи їх лікування та правила роботи з пацієнтом у тих чи інших випадках є безпосередньо спілкування із самим хворим. Це ставить під загрозу життя мого підзахисного", — йдеться у зверненні.

Скриншот Telegraf

Сергій Волков - останні новини

Шевченківський районний суд міста Києва  21 вересня 2023 року взяв під варту Волкова у справі про заволодіння коштами "Приватбанку".

Сторона захисту заявляла, що має намір звертатися до Уповноваженого ВР з прав людини, щоб якомога швидше вирішити питання про перегляд запобіжного заходу, так як в штатному порядку процес оскарження судового рішення займе мінімум місяць.

19 жовтня 2023 року Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова щодо зміни запобіжного заходу. Адвокати просили замінити йому перебування в СІЗО на цілодобовий домашній арешт через хронічні хвороби і необхідність регулярно колоти інсулін.

Вас також можуть зацікавити новини: