Поліція повідомила про ситуацію під Шевченківським судом / УНІАН

Під Шевченківським районним судом Києва активісти перекрили виїзд службового автотранспорту.

Читайте такожСуд продовжив запобіжні заходи Антоненку та Кузьменко

Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції.

Відео дня

"Сьогодні в Шевченківському районному суді міста Києва відбувається засідання з розгляду справи щодо вбивства Павла Шеремета. На теперішній час група активістів заблокувала виїзд службового транспорту з території суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу аби відновити правопорядок та забезпечити безперешкодний проїзд службового автотранспорту.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відділом дізнання Шевченківського управління столичної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 343 "Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця" Кримінального кодексу України.

У поліції наголосили, що правоохоронці в межах своєї компетенції та службових повноважень негайно реагуватимуть на порушення вимог чинного законодавства, а порушники нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

Сутички під Шевченківським судом

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжні заходи Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко та продовжив покладені на Яну Дугарь обов'язки до 19 грудня.

Після цього Під судом почались зіткнення між поліцією та активістами. За словами очевидців, поліція застосувала сльозогінний газ.

Справа Шеремета - хто винен

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, дитячого кардіохірурга Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
  • 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко - вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко – «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня всі троє обвинувачуваних вимагали в суді, щоб їхню справу розглядав суд присяжних.
  • За авторозподілом від 9 вересня визначені троє основних присяжних: Григорій Фірсов, Наталя Глоба, Юрій Михайленко і двоє запасних - Юрій Федоренко, Людмила Яковенко.
  • 8 жовтня суд усунув від подальшого розгляду справи присяжного Михайленка та замінив його на запасного - Федоренка.