Лідер руху #SavePetrovka Трубіцин

Місцева громадська ініціатива "Про збереження унікального історичного об'єкта книжкового ринку "Петрівка", підкріплена підписами понад 1100 киян, сьогодні, згідно з процедурою, буде подана до Управління правового забезпечення.

Про це на запитання журналіста про подальшу долю своєї ініціативи повідомив лідер руху #SavePetrovka та голова ГО "Книжковий ринок" Владислав Трубіцин, повідомляють "Українські новини".

За його словами, проект рішення щодо передання книжкового ринку у власність місцевій громаді є тестом для структурних підрозділів Київради на порядність, неангажованість і рівновіддаленість від центрів корупційного впливу та будівельного лобі.

Відео дня

Читайте такожЛідер руху #SavePetrovka звинуватив депутатів Київради у корупції

"Наш проект рішення став лакмусовим папірцем, що виявляє корупційну складову в органах місцевої влади. Він потрапив до порядку денного земельної комісії КМР "з голосу" 3 вересня і не був проголосований через інсинуації та відсутність кворуму. Зрештою він яскраво продемонстрував ступінь афільованості міських депутатів з представниками будівельного бізнесу", — вважає Трубіцин.

На його думку, тепер цей іспит доведеться складати Управлінню правового забезпечення.

"Тихе розв'язання питання на користь забудовника вже неможливе. Тепер уся київська громада й бібліофільська спільнота спостерігають за правомірністю дій представників органів місцевої влади. Питання збереження книжкового ринку набуло такого розголосу, що усі дотичні до нього чиновники потрапляють під особливу суспільну увагу. На черзі — співробітники Управління правового забезпечення", — попередив лідер руху #SavePetrovka.

Він також зазначив, що активісти сьогодні о 12:00 несуть до президента України Зеленського понад 25 тисяч підписів киян на захист книжкового ринку, і сподівається, що очільник держави втрутиться і як гарант прав і свобод візьме справу і долю книжкового ринку під особистий контроль.

Як повідомлялося раніше, рух #SavePetrovka було створено на захист книжкового ринку "Петрівка" після оголошення 2 липня адміністрацією ринку про наміри нового орендаря землі знести ринок і побудувати на його місці черговий ТРЦ.

У ході боротьби з активістами було створено ГО "Книжковий ринок", яке подало до Київської міської ради проект рішення від громади про передання книжкового ринку у комунальну власність.

На земельній комісії Київради, що відбулася 3 вересня, голосування з проекту рішення не відбулося через відсутність кворуму.