В Україні за ініціативою Фонду Ріната Ахметова стартує національна кампанія #ДякуємоМедикам. Вона реалізується в рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні».

– Завдяки проєкту опорні державні лікарні в усіх регіонах країни отримали 155 кисневих концентраторів, 337 тисяч експрес-тестів, більш ніж 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів. Для 1000 ліжко-місць у регіонах був забезпечений доступ до стаціонарних і мобільних джерел кисню. Ключовим елементом допомоги Фонду стали понад 200 апаратів ШВЛ – це найбільша поставка подібного обладнання в Україні за час пандемії. Усього допомогу від Фонду отримали 505 медустанов в 203 населених пунктах: як клініки в обласних центрах, так і зовсім невеликі лікарні в маленьких містах і селищах, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

Але лікарям потрібні не тільки засоби захисту або сучасне обладнання. Як і будь-якій людині, їм важливо, щоб їхню працю цінували і поважали. Тому #ДякуємоМедикам – це кампанія, що покликана розповісти про самовіддану працю медичних фахівців, які вже більше року борються за життя і здоров'я людей. Крім пацієнтів, в ініціативі можуть брати участь лікарі, які хочуть відзначити професіоналізм своїх колег у боротьбі з COVID-19.

Відео дня

Залишити подяку лікарям, які протистоять пандемії, можна на спеціальній  сторінці сайту Фонду  Ріната Ахметова https://akhmetovfoundation.org/thankyoudoctors і розмістити свою історію про те, як українські медики врятували життя і здоров'я йому, його рідним або близьким.