Гендиректор лікарні в Чернівецькій області вкрав 5 машин швидкої допомоги / фото УНІАН

В Чернівецькій області генеральний директор однієї з лікарень присвоїв п'ять автомобілів швидкої допомоги. Вони були надані в якості "гуманітарки" на потреби медичного закладу і ЗСУ.

Згідно із заявою в офіційному Telegram-каналі Офісу генерального прокурора, керівник лікарні звинувачується в незаконному використанні гуманітарної допомоги (ч.3 ст. 201-2 КК України).

"За даними слідства, посадовець лікарні використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу у виді 5 карет швидкої для особистого збагачення. Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень. Натомість вони були зареєстровані за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовувалися для надання платних послуг громадянам", — повідомили в Офісі генпрокурора.

Відео дня

В рамках кримінального розслідування також було задокументовано отримання директором 16 тисяч гривень в якості винагороди за нецільове застосування майна лікарні. Слідство встановлює всі обставини і осіб, причетних до незаконного привласнення карет швидкої допомоги.

Нагадаємо, це не перший раз, коли недобросовісні чиновники намагаються нажитися на гуманітарній допомозі. На початку квітня на Львівщині затримали першого заступника мера одного з міст. Він вимагав від волонтера хабар у розмірі 100 тисяч гривень за передачу українським військовим автобуса марки Volvo. Транспортний засіб привезли міській раді, як гуманітарну допомогу від Фінляндії.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: