Капелюх на ялинці здивував не тільки киян, а і Православну Церкву України / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Після скандалу навколо «казкового капелюха», який цього року причепили на головну ялинку країни замість традиційної Вифлеємської зірки, її все-таки вирішили прибрати.

Про це "Сьогодні" розповів президент організації Folk Ukraine, яка організовує новорічне свято в столиці, Ігор Добруцький.

Читайте такожНа Софійській площі в Києві встановили головну ялинку країни (фоторепортаж)

Відео дня

"Ми вже кілька разів пояснили всім опонентам, що тематика цього нового року – казковий ліс. Але мабуть люди не розуміють цього, або не хочуть розуміти. Тому скажу коротко: за ніч до свята Святого Миколая, ми знімемо казковий капелюх з ялинки і замінимо його на восьмигранну зірку", – розповів він.

Головна ялинка на Софійській площі і скандал з капелюхом

  • Днями в центрі Києва на Софіївській площі завершили монтаж головної новорічної ялинки країни. Її висота становить 31 метр, і в цьому році вона штучна.
  • Тематикою цьогорічного свята є "Казковий ліс". Тому на ялинку повісили шишки, жолуді, білочок, грибочки, а також гірлянду у двох кольорах - холодному білому і зеленому.
  • Урочисто запалити ялинку повинні в День Святого Миколая 19 грудня.
  • Скандал виник навколо капелюха на верхівці, що схожий на капелюх з "Гаррі Поттера".
  • В Православній церкві України негативно поставилися до нового вигляду головної новорічної ялинки. Там нагадали, що ялинка стоїть на святому місці, тому "капелюх на тлі тисячолітніх хрестів Софійського собору" виглядає дивно.