Інвестиції в 400 млн грн, 3000 тонн продукції на місяць та нові робочі місця: BAKERY FOOD INVESTMENT відкрила завод у Хусті

Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT офіційно запустила новий завод із виробництва виробів зі здобного тіста, тіста філо, круасанів, донатів та льоду у місті Хуст, Закарпатської області.

Підприємство придбало виробничий майданчик у вересні 2024 року. У травні 2025 року запущено першу з п'яти ліній по виробництву здоби (чотири лінії з виробництва замороженої хлібобулочної продукції та лінія по виробництву льоду). Загальні інвестиції у будівництво склали понад 400 млн грн.

"Ми розуміємо, які ризики зараз щодо зведення нового підприємства. Проте ми також розуміємо свою роль у підтримці країни, у наданні робочих місця та формуванні фундаменту стійкого та надійного партнера держави. Ми ще раз показуємо, що українці незламні, і навіть у часи війни спроможні тримати курс на розвиток країни та створення унікальних продуктів", – повідомив власник компанії BFI Олег Міщенко.

Відео дня
Власник компанії BFI Олег Міщенко

Планова потужність, яку закладено в стратегії до 2027 року — до 3000 тонн продукції на місяць на всіх лініях виробництва. Разом з тим виробництво націлене на покриття не тільки внутрішнього ринку, а й експорт. Так, за даними BFI, в планах компанії експортувати до 30% хлібобулочних виробів. Завод повністю автоматизований, цифровізований і зведений із урахуванням мінімізації зовнішніх ризиків.

"Це фабрика майбутнього – повна автоматизація, цифровізація, мінімальна залежність виробництва від зовнішніх ризиків. Ми будуємо не просто підприємство, а робимо індустріально-соціальний кластер і ставимо виробництво на новий рівень. Нагадаю, що це перший завод в Україні, який виробляє заморожену "здобу", а потужності підприємства орієнтовані в тому числі на імпортозаміщення продукції, яку Україна раніше не виробляла", – зазначає CEO BFI Євгеній Міщенко.

CEO BFI також додав, що в Хусті компанія паралельно реалізує проєкт, орієнтований на громаду та працівників підприємства: навколо виробництва формуватиметься публічний простір із кав’ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку.

Будівництво завода у Хусті — частина оновленої глобальної стратегії розвитку компанії. В рамках стратегії BAKERY FOOD INVESTMENT також інвестувала 160 млн грн у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівська область), що дозволило збільшити потужності на 25%.

Зараз український виробник забезпечує роботою понад 600 співробітників.

Ключову роль у проекті відіграє Sense Bank, який став фінансовим партнером у межах держпрограми "Доступні кредити 5–7–9%" та ініціативи "Джерело енергії".

Довідково. Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT є одним із провідних виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Виготовляє широкий асортимент продукції, включаючи мініки, хот-доги та сінабони, які широко представлені в українських маркетах, а також експортуються в 15 країн, в т.ч. США, Грузію, Туреччину та країни Європи.

BFI використовує технологію шокової заморозки, що дозволяє зберігати продукцію при -18°C протягом року без втрати якості. Компанія також відмовилась від використання трансжирів, що робить продукцію придатною для споживання дітьми.