Концерт Білик у Харкові відвідали 487 глядачів / фото Ірина Білик, Facebook

У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження через порушення санітарних норм під час концерту народної артистки України.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Зазначається, що в порушення норм, встановлених з метою запобігання розповсюдження інфекційних хвороб, 5 жовтня в Палаці студентів по вулиці Пушкінській відбувся позаплановий концерт народної артистки України.

Відео дня

«Зі слів організаторів концерту, захід відвідали 487 глядачів. Всі заходили до приміщення в масках, на вході у глядачів заміряли температуру», - йдеться у повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Читайте такожУ Харкові попри карантин відгуляли концерт Олі Полякової: поліція відкрила провадження (фото, відео)

Що кажуть ЗМІ

За повідомленням місцевих ЗМІ, 5 жовтня в Палаці студентів у Харкові відбувся позаплановий концерт народної артистки України Ірини Білик.

Зазначається, що концерт Білик був перенесений з квітня 2020 року та попри те, що Харків потрапив до «помаранчевої» зони, захід відбувся.

Скандальний концерт Оля Полякової у Харкові

  • 3 жовтня у Новобаварському районі Харкова місцева адміністрація влаштувала концерт української співачки Ольги Полякової. За даними поліції, на нього зібралося близько двох тисяч людей. Масовий захід слідчі розслідують за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".
  • За інформацією поліції, про неприпустимість масових заходів під час карантину правоохоронці попередили адміністрацію Новобаварського району за два дні до концерту, 1 жовтня, коли отримали відомості про запланований концерт. На фотографіях із заходу видно, що охочим роздавали захисні маски.
  • Концерт Полякової анонсувався як святковий виступ, присвячений Дню працівників освіти.
  • Раніше Максим Степанов критикував місцеву владу Одеси, Запоріжжя, Дніпра за проведення днів міста чи інших свят із концертами, які збирали багато людей попри пандемію коронавірусної хвороби. У тих містах згодом справді зростала кількість хворих на COVID-19.