Нардеп Веніславський розповів про новації в законопроекті / колажі УНІАН, фото УНІАН

Уряд звернувся до Верховної Ради України з проханням вилучити із законопроекту про мобілізацію норму щодо обмеження строку служби в умовах воєнного стану. Про це в коментарі УНІАН повідомив народний депутат України Федір Веніславський.

"Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звернення з цього питання до Верховної Ради України. Це питання має бути врегульоване окремим законом, проект якого має розробити КМУ", - зазначив він.

На момент цієї публікації Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони продовжує обговорення мобілізаційного законопроекту.

Відео дня

Строки демобілізації в мобілізаційному законопроекті

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про мобілізацію, який був внесений Кабінетом Міністрів. Після цього народні депутати запропонували до нього понад 4 тисячі поправок.

В початковій версії законопроекту зокрема містилая норма, яка передбачала звільнення зі служби військовослужбовців, які загалом відслужили 36 місяців під час дії воєнного стану. При цьому їх звільнення мало здійснюватися у терміни, визначені рішенням Ставки верховного головнокомандувача.

Передбачалося, що демобілізуватися також могли, зокрема, військовослужбовці з інвалідністю та ті, хто пройшли через російський полон.

Вас також можуть зацікавити новини: