Микола Петришин повернувся / фото te.20minut.ua

Микола Петришин, якого у вересні призначили на посаду прокурора Тернопільскої облаті, а за кілька днів звільнили через скандал, отримав посаду заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій сфері.

Читайте такожПрацівник Одеської виправної колонії попався на хабарі за звільнення засудженого

Про повідомляє «Центр протидії корупції», дані про нове призначення Петришина також підтверджуються на сайті Спеціалізованої прокуратури.

Відео дня

Скандал з Петришиним

В ЦПК повідомляють що Петришина звільнили з посади прокурора Тернопільщини через скандал. За наявною інформацією, у перший же день на роботі він нібито відзначив своє призначення бенкетом, на якому змушував підлеглих обіцяти "виконувати будь-які накази". А якщо вони не будуть підкорятись, то пообіцяв їх "ї**ти як тупих свиней".

Наступного дня Микола Петришин заявив, що ніякого банкету не було. Однак 16 вересня в Києві відбулося засідання дисциплінарної комісії Генпрокуратури, і йому рекомендували подати у відставку:

Микола Петришин: що про нього відомо

  • Петришин народився 1 травня 1990 року в місті Яворів Львівської області.
  • У 2012 році закінчив Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», у 2019 році – Національну академію державного управління при Президентові України.
  • З серпня 2012 року працював на посадах слідчого, старшого слідчого Львівської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Західного регіону України, слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу слідчого управління Генеральної прокуратури України, слідчого з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, проходив службу на посаді військового прокурора Донецького гарнізону, військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України.
  • За інформацією ЦПК, за останні пару років у нього у власності з'явилися 2 квартири, 200-метровий будинок у Києві, земельні ділянки та 4 автомобілі.