Український боєць Лев Пашко зробив пропозицію дівчині / скріншот

Після повернення з російського полону командир роти батальйону "Азов" Лев Пашко (позивний "Хорус") освідчився своїй коханій дівчині.

Про це вона повідомила у Twitter, опублікувавши відео зворушливого моменту.

"Лев офіційно зробив мені пропозицію, вперше зробив її у Telegram, коли захищав Маріуполь", – зазначила дівчина в підписі до відео.

Вона додала, що хлопець подарував їй гарну обручку з діамантом.

Захисник Маріуполя Лев Пашко: що про нього відомо

Льву Пашко 22 роки. Вступив до лав "Азова" у 2017 році, як тільки йому виповнилося 18 років. Військове звання – лейтенант.

"Лев – досвідчений лідер, вміло керуючий підлеглим підрозділом, успішно виконує поставлені завдання і безжально знищує ворога. Завзятістю і сміливістю він надихає побратимів на перемогу у, здавалося б, безнадійних ситуаціях", – зазначають у Національній гвардії.

Лев Пашко / фото ngu.gov.ua

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

"Хорус" був командиром батальйону і під час прориву на "Азовсталь" провів бійців через лінію оборони противника. На завод Лев зайшов останнім, попередньо отримавши поранення. Він потрапив у полон разом з усім гарнізоном Маріуполя.

Обмін полоненими: в Україну повернулися захисники "Азовсталі" 

Нагадаємо, днями в Україну повернулися з російського полону 215 захисників, серед яких 124 офіцери.

Україна обміняла 200 героїв на обвинуваченого кума Путіна Віктора Медведчука, який вже дав всі можливі свідчення слідству. А 5 супергероїв – на 55 російських полонених. 

Офіцерам і командирам, полоненим з "Азовсталі", іноземцям загрожувала Друга Оленівка або показове судилище і смертний вирок. 

Також з полону повернули 10 іноземців-захисників України – п'ятеро громадян Великобританії, двоє громадян США і по одному представнику Швеції, Хорватії та Марокко.